Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

BaDman vs Superman... Ο Ben Affleck σε νέες περιπέτειες.


Πάνε μερικές μέρες (καλά τεμπέλιασα, μήνας κοντεύει) που ανακοινώθηκε ότι στην καινούρια ταινία Batman τον ρόλο θα έχει ο Ben Affleck. Ομολογουμένως υπάρχει ένας ψιλοδιχασμός γύρω απ αυτό το θέμα. 

Απ τη μία    "Καρκίνος στον Affleck και σ ότι αγαπάει. Θα είναι τεράααααστια πατάτα" 
και απ την άλλη   "Όχι μωρέ, καλούτσικος ηθοποιός είναι. Θα βγει ωραίο".



Το παραδέχομαι ότι περήφανα είμαι με τους πρώτους. Όχι τόσο λόγω του ότι είναι ο Affleck αλλά γιατί δε χωνεύω το Batman και γενικότερα τις δουλειές της DC από τότε που πέρασα τα 12 και άρχισα να καταλαβαίνω λίγο τον κόσμο γύρω μου.

 ( Συνεπώς όσοι ψάχνατε αντικειμενικό άρθρο πάρτε στο χέρι τα παπάρια μου κι αλλού )

Ας δούμε λίγο που βασίζονται οι δεύτεροι όμως, που λένε ότι έχει ελπίδες η ταινία και λοιπά και λοιπά γκρουπίστικα. Μοναδικό τους επιχείρημα είναι ότι και για τον Heath Ledger λέγονταν τα ίδια, ότι θα είναι χάλιας τζόκερ και ότι παρόλα τα κακεντρεχή (πςςςςς) σχόλια έγινε τεράστια επιτυχία το The Dark Knight. Επίσης λένε ότι οι καλύτερες ταινίες Batman είναι αυτές του Nolan και σ αυτό συνέβαλε και ο Ledger. Ναι, όντως είναι οι καλύτερες ταινίες Batman αυτή η τριλογία του Nolan.


(Kάντε τώρα το αναμενόμενο λογικό άλμα με το σκεπτικό του "μη χείρον, βέλτιστον" και πείτε ότι δεν ήταν απλά οι καλύτερες ταινίες του σκοτεινού ιππότη επειδή οι άλλες είναι σάπιες αλλά επειδή ήταν γαμάτες ταινίες γενικά. Άντε, κάντε το).
Τέλος πάντων θα επανέλθω παρακάτω σε χολή για το Ledger αλλά το θέμα μας άλλο είναι

Το
"Batman vs Superman" 
και το
πόσο γιγαντιαία ΦΕΗΛΙΑ θα είναι.



Πάμε να δούμε έναν έναν τους λόγους λοιπόν που είναι καταδικασμένο να αποτύχει με τον Affleck στο τιμόνι, γιατί εγώ έχω λόγους και όχι μόνο ένα γαμημένο και άκυρο επιχείρημα.



1) Μιλάμε για μια superhero ταινία.

 Και έχει ήδη κάνει μια τέτοια ο Affleck. Ναι, καλά ίσως καταλάβατε μερικοί, για το Daredevil μιλάω, αυτή την γιγάντια μπαρούφα του 2003 που τον έπινε από κάθε μεριά. Και ξέρετε από που έμπαζε πιο πολύ? Απ την ερμηνεία του πούστη του Affleck, η οποία όχι απλά ήταν κακή αλλά ΑΙΣΧΡΗ. Θα μου πείτε "μα γιατί?". Ε ας το δούμε το γιατί αντί να το περιγράφω (να γλιτώσω και την αναγούλα βρε παιδιά).




Κι εδώ προκύπτει μια εύλογη απορία.

 Αν ο Affleck δεν μπορεί να την παλέψει και να παίξει σωστά το γκαβάδι τον Daredevil, πως σκατά θα παίξει το Batman ρε? Πως θα καταφέρει να παίξει μια μάτσο, στιβαρή κι ακλόνητη φιγούρα όπως ο Βatman όταν δεν μπορεί να παίξει αυτή την κινούμενη κλάψα και μιζέρια που λέγεται Matt Murdock? Που στην τελική όλο τέτοιους ρόλους παίζει, κλαψιάρηδες τύπους σε κάτι κομεντί που αν δεν έχεις περίοδο ούτε καν σου κόβουν εισιτήριο να μπεις να τις δεις.


2) Γιατί θα παίζει ο Δεν Άφλεκ

Μιας και ανέφερα τους άλλους ρόλους που παίζει... Πάμε ένα γρήγορο φλας μπακ : 

Gigli, Phantoms, Reindeer Games, Bounce , Jersey Girl, Pearl Harbor και άλλες. 

Και να φανταστείτε ότι επίτηδες άφησα έξω πολλές απ τις κλαψιάρικες που ανέφερα παραπάνω, έτσι να του δώσω μια ελπίδα. Παρόλες μου τις φιλότιμες προσπάθειες καταλήγουμε στο ότι ακόμη κι αυτές ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ και ο Ben είναι ΚΑΚΟΣ στην ερμηνεία του σ αυτές. 

The town, Argo, Good Will Hunting... 

Αυτές είναι καλές ταινίες... Κι ο Affleck ως κομμάτι τους είναι απλά ΟΚ, τίποτα ιδιαίτερο, μια μετριότητα. Μιλάμε για έναν ηθοποιό που σε ωραίες, καλοδουλεμένες ταινίες καταφέρνει να είναι απλά αποδεκτός, απλά να μη χαλάει το σύνολο και τίποτα παραπάνω. 

Το Batman vs Superman όμως δε θα είναι ωραία και καλή ταινία. Είναι μια ταινία με σκηνοθέτη το Zac Sneider... Όσο αισιόδοξος και να σαι το ξέρεις οτι πάει για φούντο, το ξέρεις οτι θα είναι μια αρπαχτή που θα ρθει να μαζέψει τις πορδές που άφησαν πίσω τους καθώς περνάγαν οι ταινίες του Nolan. Με το Sneider στο τιμόνι κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε τον ίδιο Ben Affleck που είδαμε στο Phantoms και όπως είπα και παραπάνω...
το Phantoms ήταν μια ΚΑΚΗ, ΚΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ.

3) ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΗΓΟΎΝΙ ΓΙΑ BATMAN...  ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ...  ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΤΟ!! ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΤΟ!!




4) Δεν είναι επιβλητικός

Σα φιγούρα, σα φάτσα, σα φυσιογνωμία, σα σύνολο, όπως θέλετε πάρτε τον και απ όποια μεριά θέλετε κοιτάξτε τον. 
Υποθετικά ας το δούμε :

Πετάγεστε από ένα θόρυβο μες στη μέση της νύχτας, είστε με τα σώβρακα και με τις τσίμπλες στο μάτι και βλέπετε το Ben Affleck μ ένα σιδερολοστό μες στο δωμάτιο να (νομίζει ότι) σας απειλεί φωνάζοντας πως θα σας ξεκωλιάσει και θα σας γαμήσει ότι έχετε ιερό.
Τι κάνετε? 
Ακριβώωωωως...
Οριζοντιώνεστε πάλι και ροχαλίζετε εντός πενταλέπτου γιατί είναι απλά ο Ben Affleck

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν να τον κουβαλάνε τον καημένο σε κάστινγκ για ταινίες δράσης όταν με την πρώτη ματιά που του ρίχνεις σου θυμίζει το παιδί της φάπας που είχες συμμαθητή στο γυμνάσιο. Ο τύπος έχει απλά απαλό, γλυκούλι πρόσωπο. Δεν υπάρχουν αδρά χαρακτηριστικά στη μάπα του. Πιο πολύ σου μοιάζει με το φίλο σου το Μάνο που με μια μπύρα αρχίζει και κελαηδάει και να κάνει οχτάρια παρά ένα badass τιμωρό του εγκλήματος και της αδικίας. 
Κι αυτό θα ήταν μια χαρά αν απλά έπρεπε να παίξει τον κλεισμένο στη μοναξιά του Bruce Wayne. 

ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΜΑΝ.

Θυμάστε τη σκηνή απ το daredevil? 

Ναι Kingpin, ούτε γω θέλω να τη θυμάμαι αλλά αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει, έτσι πλασάρει τον εαυτό του ως φόβητρο, ως απειλή, ως γαμάτο τύπο έτοιμο να σπάσει στο ξύλο τον οποιοδήποτε. Αυτό θέλετε για Batman? Απλά ουργκ και ένα στραβωμένο στόμα?

Πάμε πάλι στα υποθετικά για να καταλάβετε το point που θέλω να κάνω. 
Αν ο Ben Affleck σας κυνηγούσε να σας δείρει και όσο τρέχατε (αν υποθέσουμε ότι τρέχατε και δεν τον αγνοήσατε ή κλάψατε απ τα γέλια) πατήσατε ένα σκυλοκούραδο στο δρόμο, τότε η κουράδα στη σόλα σας θα ήταν το κύριο πρόβλημα σας.



5) George Clooney... George Clooney και πάλι και πάλι και πάλι. 

Πολλοί λένε οτι δεν πρέπει να προδικάζουμε την ερμηνεία του Affleck γιατί το ίδιο κάναμε και με το Ledger, που μας διέψευσε όντας τόσο συγκλονιστικός ως ο Joker. 

Για μένα σκατά Joker ήταν ο Ledger.
Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, απλά ακολουθούσε σκηνοθετικές οδηγίες της διάνοιας που λέγεται Nolan. Δεν έδειξε κάπου ιδιαίτερο ταλέντο. Κι όταν στην άλλη μεριά της ζυγαριάς έχεις ένα μεγαθήριο, ένα κτήνος υποκριτικής όπως ο Jack Nickolson σόρρυ φίλε Heath αλλά δεν πας πουθενά, δεν κλάνεις μία.

Τέλος πάντων... 
Το point είναι οτι υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στο Heath και στον Ben. Ο πρώτος ήταν σχεδόν άγνωστος όταν τον πήρανε για το ρόλο του Joker. Οι περισσότεροι τον ήξεραν μονάχα μέσα απ το Brokeback Mountain όπου έπαιζε τον πούστη καουμπόη. Ο δεύτερος απ την άλλη είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Αν είστε κάποιος που συστηματικά βλέπει ταινίες, ακόμα και να μην είστε βασικά, ακόμα και απλά να πέφτετε και να βλέπετε σκηνές όταν κάνετε ζάπινγκ την τηλεόραση στα ημίχρονα του θρύλου, ακόμη και τότε έχετε δει τη γαμημένη φάτσα του Affleck. Το σταρ παίζει να τη δείχνει 3 φορές τη μέρα λες και είναι χαπάκι για πρωί μεσημέρι και βράδυ.
Μιλάμε για μια γνωστή φάτσα λοιπόν, για ένα τύπο που έχει πάρει τα blockbusters παραμάζωμα και όχι για έναν σχετικά άγνωστο παρότι "ταλαντούχο" ηθοποιό. 

Και καταλήγουμε στο George Clooney, γιατί μ αυτόν πρέπει να συγκρίνετε.
Γνωστές φάτσες και οι 2 και κλήθηκαν να παίξουν και οι 2 τον ίδιο χαρακτήρα. Θυμάστε πως λέγανε όλοι οτι θα είναι για το μπούτσο ο Clooney ως Batman? 

KAI HTAN


Για την ακρίβεια το Batman & Robin ήταν ακόμα χειρότερη ταινία απ ότι περίμενε κανείς, ακόμα και γι αυτούς που κράζαν εκ των προτέρων όπως κάνω εγώ τώρα. Αυτή η ταινία κατάφερε να χαντακώσει ακόμα και την Uma Thurman σ ένα καυλιάρικο ρόλο όπως αυτός της Poison Ivy. 

Για τέτοιο ναυάγιο μιλάμε. 
Και να περιμένετε δίπλα του στο βυθό της σαπίλας 
να πάει και να αράξει
και το Batman vs Superman


Ρε συ Ben Affleck...

Δε σε αντιπαθώ ρε φίλε. Έχεις κάνει και πολύ ωραίες δουλειές. Ειδικά τώρα με το Argo που την είδες και σκηνοθέτης το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο. Ασχέτως αν δεν με ικανοποίησε η ερμηνεία σου σ αυτήν, η ταινία ήταν πολύ καλή και όντας σκηνοθέτης περάσαν όλα απ το χέρι σου και σε σένα πάνε τα εύσημα.
Απλά νιώσε πως είσαι τέρμα λάθος γι αυτό το ρόλο. Είσαι ο τελευταίος που πρέπει να κάνει το batman. Ακόμα και το Γαλιφιανάκη να βάζανε θα μου καθόταν καλύτερα. Θα ήταν παρωδία στην τελική και όχι απλά πατάτα όπως αυτό που έχετε στα σκαριά τώρα.



Ίσως και να με διαψεύσεις βέβαια.
Ίσως να καταλήξεις να γίνεις συνώνυμο του Batman 
και να μου σκάει η μάπα σου στο μυαλό κάθε φορά που αναφέρονται νυχτερίδες
ή κάθε φορά που εστιάζω σε πηγούνι. 

Τότε θα κάνω αυτό που πρέπει...
Θα ανοίξω το PC μου, θα διαγράψω αυτό το άρθρο και θα ανεβάσω ένα άλλο όπου θα λέω ότι απ την αρχή πίστευα σε σένα και στο απίστευτο και λαμπρό υποκριτικό σου ταλέντο. 

Γιατί? 
Γιατί τέτοιος σκατάνθρωπος είμαι
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...