Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Mortal Instruments-City of Bones


City of Bones

Μετά την εξαφάνιση της μητέρας της, η Κλέρι ανακαλύπτει πως κατάγεται από μία αρχαία οικογένεια πολεμιστών, τους Κυνηγούς Σκιών, οι οποίοι προστατεύουν τον κόσμο από τις δυνάμεις του κακού. Αφού γνωρίσει μερικούς από αυτούς σε ένα club, θα εισέλθει μαζί τους σε μια πραγματικότητα με δαίμονες, τέρατα και πλάσματα του σκότους. Ο παιδικός της φίλος Σάϊμον θα είναι δίπλα της σε κάθε βήμα, ενώ ιδιαίτερες ρήξεις στη σχέση τους θα προκαλέσει ο κυνηγός Τζέις.






SPOIL ALERT: Το ειδύλλιο μεταξύ Κλέρι-Τζέις θα λήξει κάπως άδοξα (τουλάχιστον προσωρινά) όταν πληροφορηθούν πως είναι αδέρφια... Καθαρά προσωπική μου άποψη, αλλά κάτι βρωμάει εδω.


Τη λατρέψαμε. Δράση, συναίσθημα, υπέροχες σκηνές μάχης και ιδέες που δεν έχουμε ξαναδεί στη μεγάλη οθόνη. Πραγματικά μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για μια ταινία που θα δει ξανά και ξανά. Και σίγουρα περιμένουμε τις επόμενες. Όντας από τους ανθρώπους που προτιμούν τα βιβλία από τις κινηματογραφικές τους εκδοχές μπορώ να πω ότι αν η ταινία ήταν τόσο καλή, τότε το βιβλίο θα είναι εξαιρετικό, και σημειώνω να αγοράσω τη σειρά μόλις αξιωθώ και μαζέψω τίποτα στο πορτοφόλι μου που να μου δίνει αγοραστική δύναμη μεγαλύτερη από της αξία μιας τσίχλας.

Φυσικά θα επανέλθω σε ένα μεγάλο κομμάτι του έργου. Το ερωτικό τρίγωνο Κλέρι-Τζέις-Σάιμον. Μην θυμίζοντας σε τίποτα Twilight, οι σχέσεις εδώ είναι πιο ξεκάθαρες, τα συναισθήματα ειλικρινή και ακόμα και κάποιος που απεχθάνεται τα ρομάντζα στις ταινίες του (όπως εγώ), αρχίζει να συνδέεται με τους πρωταγωνιστές και να ανυπομονεί να δει την εξέλιξη. Ας πιάσουμε όμως τους χαρακτήρες έναν έναν ξεχωριστά.



Κλέρι
Παρόλο που μας θυμίζει τρομερά την Μπέλα από το Twilight, όπως και η πρωταγωνίστρια από το Beautiful Creatures (αλήθεια τι λόξα έχουν φάει όλοι με τις χλωμές μέχρι θανάτου "μπρουνέτες";;;), δεν έχει καμία σχέση και το καταλαβαίνει κανείς στο πρώτο πεντάλεπτο. είναι θαρραλέα, έχει άποψη και παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου.
Η κοπελιά από εδώ δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει κολληματάκι με τον Τζέις, ενώ αρνείται να δεχτεί πως ο κολλητός της είναι ερωτευμένος μαζί της μέχρι να της το τρίψει στη μούρη. Ακούγεται χαζό, δεκτόν, αλλά με όλες αυτό συμβαίνει οπότε αναγκαστικά το κάνουμε γαργάρα και προχωράω:
Περιμένουμε πολλά από την Κλέρι, και ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσει.



Τζέις
Μα είναι πολύ παιδί. Θέλουμε περισσότερες σκηνές μάχης με αυτόν, γιατί είναι καταπληκτικός. Μοιάζει σαν φλούφλης (αυτό το ξεσήκωσα από τα ποκεμον) αλλά έχει τσαγανό και ψυχή. Η γλώσσα του είναι κοφτερή σαν την άκρη της λεπίδας του και το χιούμορ του είναι ιδιαίτερα σαρκαστικό. Είναι λόγος να τον αντιπαθήσει κανείς, ή να τον λατρέψει.



Σάιμον
Ο κλασικός γυαλάκιας παιδικός φίλος που είναι κρυφά ερωτευμένος με την κολλητή του αλλά δεν θα της το παραδεχτεί παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά. Στη περίπτωσή του μπορούμε να πούμε μόνο: "να τα η ζήλια ψώρα"...
Έχει φαγωθεί με τον Τζέις, τον απεχθάνεται και δε το κρύβει. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Πέρασε τόσα χρόνια να είναι ο φύλακας άγγελος της Κλέρι, την στήριζε, της έκανε παρέα, μέχρι και βρικόλακας πήγε να γίνει το παλικάρι για να τον προσέξει. Και αυτή πήγε και ερωτεύτηκε έναν ξανθό (φυσικό ξανθό να λέμε και τα πράγματα ως έχουν) wannabe ninja, στη πρώτη ευκαιρία...

Όχι, δεν τον καταλαβαίνω και σίγουρα δε θέλω να τον δω να χαμουρέυεται με τη δικιά μας. Ας φάει ένα γαλακτομπούρεκο να του περάσει η πίκρα.

Τελειώνοντας, αυτό που θέλω να πω είναι, ότι αν δε το έχετε ήδη δει, πάρτε από το μαλλί τον πρώτο εύκαιρο γνωστό σας (με την κοπέλα σας πάτε μόνο αν είστε διατεθημένοι να ακουτε αχ βαχ κάθε φορά που θα σκάει μύτη ο Τζέις) και δείτε την. Σε άλλη περίπτωση απλά περιμένετε να το λίγο και δείτε το σπίτι, πάντως μη το χάσετε, αξίζει.

ALTERNATIVE END: Θα ήταν προτιμότερο να δούμε μερικούς θανάτους και από τη μεριά των καλών, και επίσης καλύτερη εξήγηση για τη χρήση των ρούνων (στιγμιαίες χένες που δίνουν προσωρινες ικανότητες)


SPECIAL CREDITS TO: Magnus Bane
Ο Μάγος που αγαπήσαμε σε αυτή τη ταινία, τρομερά δυνατός, παίζει πολύ μικρό ρόλο ωστόσο πιστεύω αξίζει να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή τη παρουσία.
Μας προετοιμάζει για μια μεγάλη πορεία στη συνέχεια των ταινιών, και θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το οικογενειακό του υπόβαθρο καθώς και τις σχέσεις του με την μητέρα της Κλέρι.
(τον αγαπάμε ιδιαίτερα γιατί μας θυμίζει λατρεμένους χαρακτήρες manga)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...