Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ 4: Weird Japan, Part 1: Videoclips


Πολύ ωραία, τώρα που κέρδισα την προσοχή σας, ας συνεχίσουμε με το άρθρο:



Φίλτατοι επιστημονολάτρεις, νέρντουλες και λοιποί μονόχνωτοι αγάμητοι,

καλώς ορίσατε στο τέταρτο άρθρο άχρηστων γνώσεων και αντισεξουαλικών αναλύσεων! Σήμερα θα ταξιδέψουμε μαζί στην σκοτεινή πλευρά του Youtube και θα ανακαλύψουμε ορισμένα από τα πιο "υπέροχα" διαστροφικά, ανατριχιαστικά ή/και εμετικά βίντεο που απελευθέρωσαν στο Ίντερνετ οι εκκεντρικοί σχιστομάτηδες φίλοι μας. Στο σημερινό άρθρο, θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με videoclips ή τέλος πάντων βίντεο μιας κάποιας διάρκειας που συνοδεύουν ένα τραγούδι. Σε επόμενα άρθρα θα ασχοληθούμε ξεχωριστά με τις διαφημίσεις και κάποιες ταινίες/μάνγκα (ναι, οι Ιάπωνες έχουν τόσο υλικό που θα μπορούσα να κάνω ένα blog αποκλειστικά για τις περίεργες ιδιοτροπίες τους και τα κάθε λογής εξαμβλώματα με τα οποία μολύνουν όποιον χάνεται στις σκοτεινές παρυφές του Ίντερνετ). Ας αρχίσουμε λοιπόν:

1) NICE PEACE



Σύντομη περιγραφή: O oυρανός είναι μπλε, ο ήλιος λάμπει, οι κερασιές είναι ανθισμένες και ένας φαλακρός διοπτριοφόρος μεσήλικας ντυμένος με σχολή μαθήτριας παίζει αρμόνιο και τραγουδάει μαζί με παιδάκια δημοτικού (και φαίνεται να το απολαμβάνει πολύ περισσότερο απ'ό,τι θα περίμενε κανείς).

Πιθανή Εξήγηση: Η ωδή στην χαρά ενός παιδόφιλου που βρήκε ανεξάντλητη πηγή θυμάτων; Η ψυχοθεραπεία ενός crossdresser που αναζητά εσωτερική γαλήνη; Μία απελπισμένη έκκληση για παγκόσμια ειρήνη και σεβασμό στα δικαιώματα των παιδιών; Τελετουργικός ύμνος μυστηριώδους σέκτας που διεξάγει πλύση εγκεφάλου σε ορφανά νήπια; Απόσπασμα από αποτυχημένη παιδική εκπομπή; Το αποτέλεσμα της πρόσφατης διαρροής ραδιενέργειας; Μάλλον δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ.

Η άχρηστη πληροφορία: Tα τελευταία 5 χρόνια τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 1.2%.

2) FROM TEXAS TO JAPAN (SEIZURES INCOMING)



Σύντομη περιγραφή: To κουδουνάκι χτυπάει, το γεύμα σερβίρεται κι ο εφιάλτης αρχίζει: Ένα σκασμένο κιτρινομούρικο με φάτσα ψυχοπαθούς σχιζοφρενή ταξιδεύει πάνω σε μία ρουκέτα κραδαίνοντας όλο χαρά ένα τσεκούρι. Μέσα στο βίντεο χορεύει σαν αυτιστικό με 2 ρομπότ-ζωάκια-καουμπόυδες, σκουπίζει με μία σκούπα και με την εκνευριστική τσιρίδα της και μέσα από μία καταιγίδα νταμπαντούμπα λέει κάτι για το Τέξας. (Spoiler: Το τέλος είναι πραγματικά ανατριχιαστικό.)

Πιθανή εξήγηση: Το κουτσούβελο κάποιου εκατομμυριούχου αποφάσισε πως έχει ταλέντο στο τραγούδι και αποφάσισε μαζί με τα αυτιά να μας κάψει και τα μάτια με το απόλυτο βίντεο προκειμένου να διαπιστώσετε αν πάσχετε από επιληψία.

Η άχρηστη πληροφορία: To όνομα του Τέξας προήλθε από τους ινδιάνους Χασινάι - σημαίνει φίλοι ή σύμμαχοι.

3) FISH FIGHT!



Σύντομη περιγραφή: Ένα γκρουπ Γιαπωνέζων με καπέλα-ψάρια, ριγέ ασπρόμαυρες μπλούζες και ασημένια λαμέ παντελόνια α λα Φλορινιώτης, με προεξέχοντες τέσσερις τύπους με υπερμεγέθη κεφάλια, τραγουδάνε και χορεύουνε ρυθμικά μέσα σε φωτορυθμικά ενυδρεία και σε πιατέλες σούσι.

Πιθανή εξήγηση: Ένα γκρουπ φοιτητών με πολύ ελεύθερο χρόνο (ναι, το ξέρω πως αυτό δεν πολυπαίζει στην Ιαπωνία) και μεγάλη αγάπη για τα ψάρια και τις "καρέκλες", αποφάσισαν να τιμήσουν τις 2 μεγάλες τους αγάπες με αυτό το εκτρ... ε οπτικοακουστικό αριστούργημα.

Η άχρηστη πληροφορία: Ο μέσος Ιάπωνας καταναλώνει περίπου 70 κιλά ψάρια το χρόνο.

4) FAIRYTALE GONE WRONG (SUPER AIDS)




Σύντομη περιγραφή: Πέντε μαντράχαλοι ντύνονται πριγκίπισσες, κοριτσάκια, μαγισσούλες και μελισσούλες και γαμάνε ό,τι έχει απομείνει από την παιδική μας ηλικία με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ. (SPOILER: η Μάγια η Μέλισσα μας κουνάει επιδεικτικά το "κεντρί" της.)

Πιθανή εξήγηση: Μια μπάντα από σκατόψυχους αποφάσισε να βιάσει τα παιδικά μας χρόνια αναμιγνύοντας στοιχεία visual kei (ναι, το είδος που μας έδωσε μπάντες όπως οι Versailles) και καφροκατάστασης/παρωδίας (κάτι σαν τους Ανώριμους ή τους Μετάληρα, χωρίς όμως το μέταλ).

H άχρηστη πληροφορία: To 2012, 14,847,000 άτομα επισκέπτηκαν την Disneyland στο Τόκυο.

5) GUSYANINGEN



Σύντομη περιγραφή: Σκοτάδι, ψυχεδέλεια, μια περίεργη μίξη θορύβου, μέταλ/ροκ και τυπικού γιαπωνέζικου τραγουδιού και φετιχιστικό σκάλισμα της μύτης (κι ό,τι συνεπάγεται αυτό).

Πιθανή εξήγηση: Οι γονείς της τραγουδίστριας ήταν υπερβολικά αυστηροί μαζί της όταν αυτή σα μικρό παιδί σκάλιζε τη μύτη της, οπότε όταν μεγάλωσε πήρε πολλά ναρκωτικά, μπήκε σε avant-garde μπάντα κι αποφάσισε να τους εκδικηθεί για τα τόσα χρόνια καταπίεσης με το παρόν βίντεοκλίπ.

Η άχρηστη πληροφορία: Περίπου 70-90% του παγκόσμιου πληθυσμού σκαλίζει λίγο-πολύ τη μύτη του, ενώ το 10% αυτών τρώει κατά διαστήματα τις μύξες του.

6) FLASHBACK DISCO


Σύντομη περιγραφή: Ένας ταύρος με άφρο, γυαλί 70'ς και γάτζο  ντυμένος Τραβόλτα στον "Πυρετό στο Σαββατόβραδο" μαζί με μια λεοπαρδοελαφογοριλλοφώκια-DJ διοργανώνουν acid disco party στο δωμάτιο ελέγχου εκτόξευσης πυραύλων, ψήνοντας κοτόπουλα στο φούρνο και χορεύοντας με τρία χαμογελαστά λουλούδια στη μπανιέρα και μια άυλη στρίπερ-χρυσόψαρο.

Πιθανή εξήγηση: Μανιτάρια και LSD. ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ.

Η άχρηστη πληροφορία: Γάμα τις πληροφορίες, ο εγκέφαλος μου πήρε φωτιά μετά από όλα αυτά!

Συμπέρασμα; Στην Ιαπωνία είτε έχουν τα πιο ισχυρά ναρκωτικά, είτε οι κάτοικοι της είναι τόσο πειραγμένοι που δεν χρειάζονται καν ναρκωτικά.  Και να μην ξεχνάτε, μπορείτε απλά να ρωτήσετε για ό,τι άχρηστη πληροφορία θέλετε στα σχόλια και εγώ με χαρά (και χριστοπαναγίες) θα αφιερώσω λίγη ώρα από το ασφυκτικό μου ωράριο (αυνανισμού και φυτοζωισμού) για να σας απαντήσω. Αυτά από μένα για την ώρα. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...