Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πως να είσαι κυριλέ μπαφάκιας


Τι χρειάζεσαι:

  • Πακέτο ή καπνό* (κατά προτίμηση βιολογικό ή πολύ ελαφρύ ούτως ώστε να υπάρχει σωστή γεύση)
  • Χαρτάκια (λεπτά 100άρια ή και κανονικά)
  • Τζιβάνες (εισιτήρια από ΜΜΜ συνήθως ή έτοιμες από το περίπτερο)
  • Grinder (προαιρετικό)
  • Χόρτο (υποχρεωτικό)
  • Σωστό χαρακτήρα (επίσης υποχρεωτικό)



Αρχικά μαθαίνεις να στρίβεις. Αφού βγάλεις τα σπόρια και τα κλαδιά είσαι έτοιμος να σπάσεις το χόρτο (χασίσι, μαύρο, φου, νταφού κ.ά.) με το χέρι ή το grinder (αλεστής ελληνιστί). Έπειτα κολλάς μικρά χαρτάκια (βλ. Youtube) ή μεγάλα χαρτάκια ώστε να φτιάξεις ένα αρκετό μεγάλο χαρτάκι το οποίο θα χωρέσει καπνό από ένα τσιγάρο πακέτου ή μια ανάλογη ποσότητα από έναν οποιονδήποτε καπνό. Για να βγάλεις τον καπνό από ένα τσιγάρο πακέτου, απλά το γλείφεις με την άκρη της γλώσσας από πάνω μέχρι λίγο πριν την αρχή του φίλτρου για να μπορέσεις να σκίσεις εύκολα το χαρτάκι. Στο μεταξύ χρειάζεται να φτιάξεις μία τζιβάνα (ημίσκληρο χαρτί το οποίο μπορεί να διπλωθεί ώστε να πάρει τον ρόλο του φίλτρου αλλά χωρίς να είναι ένα) ώστε το τσιγάρο να καταφέρει να πάρει μορφή και να είναι όσο πιο "σταθερό" γίνεται. Αφού τοποθετήσεις τον καπνό, είσαι σε θέση να βάλεις την ποσότητα του χόρτου που επιθυμείς. Αρχίζεις να ρολάρεις (βλ. Youtube) και είσαι έτοιμος!



Αφού λοιπόν το σκάσεις (ανάψεις) αναλογίσου γιατί το καπνίζεις. Σε βοηθάει να χαλαρώσεις; Νιώθεις πιο αστείος; Νιώθεις χαρά; Νιώθεις ότι γίνεσαι η ψυχή της παρέας; Νιώθεις αυθόρμητος; Αν ναι, είσαι σε καλό δρόμο. Αν όχι, τότε πρέπει να σκεφτείς ξανά γιατί το κάνεις. Αν ένας από τους λόγους που το κάνεις είναι η μαγκιά, η "δηθενιά", "επειδή κάνει ο γκόμενός μου" ή "επειδή το κάνουν όλοι" τότε είναι καιρός να το σταματήσεις. Κοροϊδεύεις κυρίως τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Όταν πίνεις (καπνίζεις) το κάνεις καθαρά για προσωπικούς λόγους και όχι για τρίτα πρόσωπα.



Εφόσον συνεχίσεις να πίνεις, γιατί θεωρείς ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας καλός λόγος για να το κάνεις, τότε πρέπει να σκεφτείς αν κάνεις σωστή χρήση της συγκεκριμένης ελαφριάς ουσίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν ζεις για να πίνεις αλλά και ότι δεν πίνεις για να ζεις. "Παν μέτρον άριστον" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και το χόρτο δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Δεν μπορεί απλά μία ουσία να σε αποσπά από την ίδια σου τη ζωή σε σημείο που να μη κάνεις τίποτα και απλά να περιμένεις πως και πως μέχρι να πιεις το επόμενο "γάρο". Η ζωή έχει τεράστια αξία και σε καμία περίπτωση, δεν νομίζω κανείς να θέλει να πιάσει πάτο με μία τόσο, θεωρητικά, ακίνδυνη ουσία.



Επέλεξε σωστά τα άτομα με τα οποία θα κάνεις το συγκεκριμένο σπορ. Απαραίτητη είναι η χημεία πάνω στην μαστούρα (κατάσταση ευχάριστης ζάλης) καθώς και το πόσο είσαι δεμένος με τα συγκεκριμένα άτομα που θα δεχτούν να ακούσουν και κάτι το προσβλητικό, ως προς το πρόσωπό τους, κατά το trip (μίνι εγκεφαλικό ταξιδάκι) σου. Ποτέ των ποτών μην βασίζεις φιλίες μόνο πάνω στο χόρτο! Οι λόγοι είναι πολλοί και έπεται τσακωμός αργά ή γρήγορα. Αν καλοί φίλοι πίνουν τότε, συνήθως, δεν υπάρχει φόβος για τσακωμούς και ίντριγκες.



Δεν πρέπει να θεωρείς το γεγονός ότι καπνίζεις φούντα κάτι το σπουδαίο. Το κάνουν πολλοί και πολύ πιο πριν από εσένα. Μην έρχεσαι σε αντιπαράθεση με άλλους ότι πίνεις πιο πολύ από αυτούς και ότι έχεις δοκιμάσει άπειρες ουσίες σε απίστευτα μεγάλες ποσότητες. Αξίζει να τσακωθείς με κάποιον για το ποιος κάνει περισσότερα ναρκωτικά; Ακούγεται τουλάχιστον γελοίο.


NAI!

  • Πάσαρε (δώσε) το γάρο όσο πιο γρήγορα μπορείς όταν βρίσκεσαι σε παρέα.
  • Να έχεις πάντα τα απαραίτητα σύνεργα μαζί σου (χαρτάκια, καπνό, βάνες, αναπτήρα). Καλό είναι να έχεις μία ποσότητα φούντας μαζί σου για όταν τύχει και βρεθείς με ξένη παρέα.
  • Να είσαι καλοπληρωτής. Μη χρωστάς της Μιχαλούς σε ντιλέρια (προμηθευτές) και γνωστούς. Έχεις τεράστιες πιθανότητες να φας ξύλο αλλά και να χαλάσεις φιλίες για ΛΕΦΤΑ!
  • Όταν έρθει η ώρα για ακόμα ένα άτομο να προστεθεί στη γύρα (παρέα που πίνει) και είναι η πρώτη του φορά δώσε του συμβουλές. Μίλησέ του και για τα θετικά αλλά ΚΑΙ για τα αρνητικά.
  • Πάντα να γυρνάς το τσιγάρο όσο δεν καπνίζεις και να μην καπνίζεις ποτέ μόνος σου μπροστά σε παρέα γιατί ο σκοπός είναι να ανεβούν όλοι "ψηλά" και όχι μόνο εσύ.
  • Ζήσε την κάθε στιγμή και προσπάθησε να βοηθήσεις τους γύρω σου για να το καταφέρουν και αυτοί.

ΟΧΙ!
(με φωνή Τσουκαλά)

  • Μην είσαι ο κροκόδειλος (παρτάκιας που πίνει μόνος του).
  • Μη ζητάς καπνό, χόρτο και λοιπές πρώτες ύλες από άλλους.
  • Μη προσπαθείς να πείσεις άτομα να καπνίσουν αν δε το θέλουν και οι ίδιοι.
  • Μην επιδιώκεις να εκνευρίζεις άτομα τα οποία δεν ενδιαφέρονται για το χόρτο. Λέγοντας συνέχεια ότι κάνει καλό και μιλώντας για τις "ευεργετικές" του ιδιότητες κάθε 10 λεπτά το μόνο που καταφέρνεις είναι να φανείς πιο χαζός απ' ότι πραγματικά είσαι.
  • Μη πίνεις με τους πάντες. Κάποια άτομα απεχθάνονται τις ναρκωτικές ουσίες και δε θέλουν να βρίσκονται κοντά τους. Δεν σκέφτονται όλοι όπως εσύ.
  • Μη γίνεις ναρκομανής.
  • Μη χαλάσεις σχέσεις γι' αυτό είτε είναι οικογενειακές, είτε φιλικές, είτε γκομενικές.



Ό,τι πληκτρολόγησα είναι καθαρά δικές μου σκέψεις από αυτά που έχω βιώσει και που έχω παρατηρήσει με το πέρασμα των χρόνων. Ίσως σε κάποια από αυτά να έχω άδικο ή οι απόψεις να διίστανται αλλά εγώ αντιμετωπίζω την συγκεκριμένη ουσία με αυτή την λογική και μέχρι και σήμερα δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα με όσους βρέθηκαν δίπλα μου έστω και για 1 λεπτό (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω χΔ). Βεσβί λοιπόν.

*ξέρω ότι δεν είναι απαραίτητος αλλά μιλάμε για "αρχάριους"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...