Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΤΥ-ΧΥΜΕΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΣΟΝΤΑΣ







Με την πολυετή μου πείρα ως υπάλληλος videoclub σε κάποια προηγούμενη ζωή μου, θα ήθελα κι εγώ να προσθέσω το δικό μου λιθαράκι στα τόσα άρθρα που κυκλοφορούν στο  internet σχετικά με την ένοχη απόλαυση της λεγόμενης τσόντας. Για να μην παρεξηγηθώ, θα θεωρήσω δεδομένο ότι ΟΛΟΙ σας έχετε δει τσόντα. Αν κάποιος μου αποδείξει το αντίθετο, θα τον βαλσαμώσω και θα τον εκθέτω στις επερχόμενες γενιές.

Μία τελευταία σημείωση: οι περισσότεροι τίτλοι ανήκουν σε βιντεοκασέτες (τις λεγόμενες και VHS - οι παλαιότεροι θα τις θυμάστε, ήταν πρώτης τάξεως όπλο για να το κουβαλήσεις σε καβγά. Εγγυημένη ζημιά). Ήταν πάντα όνειρο της ζωής μου να γνωρίσω τον τύπο που έκανε τις μεταφράσεις και έγραφε και δυο λόγια για την υπόθεση. Ο τύπος (βασικά αποκλείεται να ήταν ένας, αλλά προτιμώ στις αναμνήσεις μου να θεωρώ ότι ήταν όντως ένας - ένας και μοναδικός) είχε ταλέντο, είχε μεράκι γι’ αυτό που έκανε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τις VHS πλέον, μαζί με το ταλέντο του εν λόγω ανθρώπου στο συγκεκριμένο άθλημα.

Μη σας καθυστερώ άλλο, γιατί θα αρχίσετε να μοιάζετε έτσι από την αγωνία σας:


1) ΤΡΑΒΕΛΙ ΜΕ ΠΟΥΛΙ ΣΑΝ ΧΕΛΙ
Ντοκιμαντέρ σχετικά με τις μεταλλάξεις που προκαλούνται στον πλανήτη μας από την μόλυνση του περιβάλλοντος. Απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους θεατές (με λίγα λόγια σε άτομα που έχουν δει τουλάχιστον μια φορά το Zeitgeist και όχι στον κάθε τυχάρπαστο).


Το μουγκρόχελο

2) ΗΡΑΚΛΗΣ, Ο ΠΟΥΤΣΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
Ταινία ιστορικού περιεχομένου όπου παρουσιάζεται η ζωή του Θηβαίου ημίθεου και συγκεκριμένα οι ερωτικές του περιπέτειες.


3) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ
Βιογραφία - οι αναμνήσεις μιας κοπέλας από την ημέρα που της… ε… καταλάβατε τελοσπάντων!


4) ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΡ ΠΟΥΤΣΑΛΑ
Αυτός ο τίτλος με κάνει να υποψιάζομαι ότι η ταινία (ή έστω η ελληνική της μετάφραση) πρέπει να κυκλοφόρησε την περίοδο που στα ελληνικά κανάλια μεσουρανούσαν το Big Brother (το πρώτο με τον Τσάκα και τον Πρόδρομο - τι θυμήθηκα πάλι… αξέχαστη Πρωτοχρονιά του 2001) και το Bar.

Μάλιστα…

Αποτέλεσμα; Ένα υβρίδιο Big Brother και Bar με 
την απαραίτητη (και όχι ιδιαιτέρως πρωτότυπη) προσθήκη του Πούτσαλα! (Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει, η μετάφραση στο Google έβγαλε απλώς poutsala…)






5) ΨΩΛΗ, ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟ ΒΑΣΙΛΙΑ
Παραφθορά της γνωστής φιλοβασιλικής φράσης την οποία λέει κάθε βράδυ ο Ζαμπούνης πριν πέσει για ύπνο (την γνωστή φράση, όχι τον τίτλο της ταινίας… άντε μη φάμε και καμιά μήνυση τέτοιες εποχές)


6) ΚΩΛΟΣ, ΤΟ ΦΑΙ ΜΑΣ 2
Το μοναδικό μου σχόλιο είναι το εξής: Υπάρχει και νούμερο 1; Κι αυτό είναι sequel; Πρέπει να έχω δει και το 1 πριν δω το 2; Θα καταλάβω την υπόθεση;

…ευτυχώς που είχα ένα μόνο σχόλιο.


7) ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
Αστυνομική ταινία, με θέμα τις περιπέτειες κάποιων αστυνομικών - οι οποίοι υποθέτω δουλεύουν βραδινή βάρδια για να συναναστρέφονται με τύπισσες που παίζουν σε τέτοιες ταινίες.


8) ΑΥΤΟΣ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΕΝΕΙ
Εύκολο! Πάμε όλοι μαζί σε λα ύφεση: «Αυτή η νύχτα μένει/ που θά ‘μαστε μαζί…». Οποία πρωτοτυπία.


9) ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

 

Ο Λαοκόων παλεύει με τα μουγκρόχελα της πρώτης ταινίας
Είμαι σίγουρος ότι όταν ο Όμηρος έγραφε για τον Λαοκόοντα και την φράση η οποία σήμανε και το τέλος του δεν είχε κατά νου ότι περίπου 3000 χρόνια μετά ένας πανέξυπνος μεταφραστής ερωτικών ταινιών θα την χρησιμοποιούσε με αυτό τον τροπο…












10) ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΣΤΑ ΘΗΡΙΑ
Επίσης ιστορικού περιεχομένου, με σκηνικά τύπου Κολοσσαίο και στρατιές μονομάχων και πεινασμένων θηρίων (ρε τι κάθομαι και γράφω 05:30 το πρωί…)

11) ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
Ένας τίτλος-γροθιά στο ρατσιστικό κατεστημένο! Μια ταινία-κόλαφος στο μαλακό υπογάστριο της ξενοφοβικής κοινωνίας μας! Και άλλη μια πρωτιά του γνωστού Rocco Siffredi, ο οποίος αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει μια interracial ταινία. 

.
Μπορεί πάντα να ήταν κάτι τέτοιο βέβαια

 
12) ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ


Βασικά ούτε που θέλω να ξέρω τι έδειχνε αυτή η ταινία








13) ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΛΥΣΗ Ο ΚΩΛΟΣ ΔΩΡΟ
Θα μπορούσε να γίνει χιτάκι 30 δευτερολέπτων αν έβαζες την κατάλληλη μουσική  και έπαιρνες άδεια να το παίξεις στο prime time π.χ. λίγο πριν τον Λαζόπουλο. Με κεντρικό σύνθημα τον τίτλο και μερικούς στίχους που επαναλαμβάνονται σε διάφορους τόνους θα γινόταν ένα αξιοπρεπέστατο jingle (που θα διαφήμιζε… τι;)


14) ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΡΙΟΛΕΣ
Η κραυγή απόγνωσης ενός φουκαριάρη μεροκαματιάρη, που του έχουν βγάλει την πίστη οι γυναίκες και οι απαράδεκτες απαιτήσεις τους, μέχρις ότου αποφασίζει να κάνει την αγανάκτηση του ταινία.
Είναι απορίας άξιον τι σκατά έπαιρνε αυτός που έκανε τις μεταφράσεις, όπως επίσης κι αν είχε μια έφεση αποκλειστικά σε ληγμένα.
Σε αυτό βρήκα και το εξώφυλλο


15) ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ
Αγαπητοί αναγνώστες, όπως έχετε παρατηρήσει υπάρχει ένα σχετικό κόλλημα με το συγκεκριμένο τμήμα του ανθρώπινου σώματος. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω σχετικά με την ταινία είναι ότι πρόκειται για γουέστερν. Πως έλεγε ο Τζων Γουέιν «θα σας γεμίσω ατσάλι;». Ε, κάτι τέτοιο (παρεμπιπτόντως, δεν έχω δει πότε ταινία με τον Τζων Γουέιν. Θα μπορούσε κάλλιστα να έλεγε «θα σας γεμίσω πεπερόνε και τυρί και θα παριστάνετε τις πίτσες»)


16) ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ
Ταινία καράτε. Πως έλεγαν στους παλιούς κινηματογράφους «1 ταινία καράτε - 1 ταινία σεξ»; Ε, αυτό είναι 2 σε 1.



17) ΚΩΛΟΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ 6
Έξυπνο λογοπαίγνιο για να χτυπήσουμε την Cosmote, ε; Απορία: το 6 αφορά την υπηρεσία Αλα Καρτ, ή υπάρχουν άλλες 5 ταινίες πριν από αυτή;  Ούτε το Star Wars να ήταν.


18) 30 ΠΟΝΤΟΙ ΜΕΤΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ
Καλά, ποιος είσαι, ο Robocop; (σε παρακαλώ, αν όντως είσαι, μακριά από τον κώλο μου, είμαι και γέρος άνθρωπος)


19) ΤΙ ΚΩΛΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΩΡΗ
Κάνει μπαμ ποια σειρά της ελληνικής τηλεόρασης ήταν στα πάνω της όταν κυκλοφόρησε αυτή η τσόντα. Σε αντίθεση βέβαια με τη σειρά, η ταινία «ολοκλήρωσε», όπως άλλωστε και οι πρωταγωνιστές της.


20) ΞΑΝΑ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΟΥ
Τι ξανά ρε μανάρι μου; Στερέψαμε από ιδέες;


21) ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΠΙΠΑ ΚΩΛΟ
Κι εμάς μας πήγαινε, κάποτε στο Τέξας.
 
Παρτάλι, ε παρτάλι.


22) ΟΜΑΡ Ο ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΧΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου και την πτώση των Δίδυμων Πύργων υπήρξε μια τάση σε όλη την βιομηχανία του θεάματος να συνδέσει τα τραγικά εκείνα γεγονότα με τους Ταλιμπάν. Αυτή η ταινία ήταν η συμβολή της πορνοβιομηχανίας στον ‘πόλεμο κατά της τρομοκρατίας’, ισάξια των «Δίδυμων Πύργων» και της «Πτήσης 93».

23) ΠΡΟΣΟΧΗ, Ο ΚΩΛΟΣ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΕΙ
Πιθανότατα να είναι το sequel του «Μουνιού που μιλάει».


24) 13 ΚΩΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΟΧΟ
Δικαστικό δράμα, όπου 13 απελπισμένοι κώλοι ψάχνουν να βρουν τον εγκληματία που… ε μα πια, όλα έτοιμα τα θέλετε; Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.
Νομίζω ότι βασίζεται σε σενάριο του Alfred Hitchcock.


25) ΒΑΛΕΙ ΟΛΟ, ΣΚΙΣΕΙ ΚΩΛΟ






Πολλά χρόνια πριν το ‘Ντώσει πέναλντι’










26) ΚΩΛΟΣ ΣΕΝΤΕΡ, ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Τι Hondos Center και βλακείες, αν υπήρχε κάτι τέτοιο οι άντρες δεν θα ξεκολλούσαν από εκεί μέσα.

27) ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ ΜΠΑΜΠΑ
Οικογενειακή ταινία, κατάλληλη για τους γονείς και τα τρυφερά αγγελούδια τους, με σκοπό να περάσουν μερικές ώρες ποιοτικής διασκέδασης (δε νομίζω να με παίρνετε στα σοβαρά και να ψάξετε να το βρείτε για κανά ανιψάκι σας, έτσι; Γιατί μετά όχι μόνο δε θα σας ξαναμιλήσει κανείς από το σόι σας, αλλά είναι πολύ πιθανό τον επόμενο γείτονα σας να τον φωνάζουν χαϊδευτικά ‘Μήτσο, το Λεπίδι από το Αιγάλεω’ και να έχει να δει γυναίκα εδώ και δέκα χρόνια… δηλαδή από τότε που μπήκε ισόβια για τριπλή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως)


28) ΑΓΓΙΓΜΑ ΨΩΛΗΣ
Άλλος ένας τίτλος που βασίζεται σε μια σειρά που κατάφερε να σηκώσει…
…τις τηλεθεάσεις.
Αν και μάλλον εδώ η θεματική της ταινίας περιορίζεται πιο πολύ στο σωματικό στοιχείο παρά στα πνευματικά επίπεδα που αναλωνόταν η σειρά.


29) Η ΨΩΛΗ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΝΕΣΕ 1, 2 & 4
Άλλη μια απορία από το αθώο παιδί μέσα μου: το 3 που είναι; Όσο κι αν έψαξα, δεν κατάφερα να το βρω.


30) ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΨΩΛΟΒΡΟΧΙΑ
Όταν σας έλεγα ότι ο τύπος που βάφτιζε τις ελληνικές εκδόσεις ήταν ένας μικρός θεούλης (Θου Κύριε…) δε με πιστεύατε. Δείτε εδώ λεξιπλασία.

Πιθανό δείγμα βυζάνθρωπου

31) ΟΙ ΒΥΖΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ

Άλλο ένα γουέστερν. Με σκηνικά, άλογα, μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες! Άγριες μονομαχίες στην Άγρια Δύση!




…οι βυζάνθρωποι τι φυλή είναι ακριβώς;









32) EUROΒΥΖΙΟΝ
Ο μεταφραστής μάλλον βαριόταν όταν βρήκε τον τίτλο. Απογοητεύτηκα, είναι επιπέδου δημοτικού αυτό. Deux points.



ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΗΓΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΞΟΖΕΤ:





QUIZ
Ακολουθεί ένα κατεβατό, ένα χαλάζι θα τολμούσα να πω, από τίτλους που παραφράζουν γνωστά έργα. Βρείτε τον αντίστοιχο ‘κανονικό’ τίτλο, συμπληρώστε τον στα σχόλια και θα κερδίσετε ένα αντίτυπο της ταινίας «Τα πρώτα ψωλοβρόχια»

Α) ΒΥΖΟΜΠΕΛΑΔΕΣ
Β) Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΚΤΩΝ
Γ) ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΚΤΟΥΣ
Δ) ΠΡΩΚΤΟΓΕΔΩΝ
Ε) Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΚΤΩΝ


Συνεχίζουμε…

33) ΠΕΡΙ ΟΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΚΤΩΝ
Δοκίμιο. Τι, θέλετε κι άλλο σχόλιο; Δεν τα πάω καλά με τα δοκίμια. Δεν τα καταλαβαίνω έτσι κι αλλιώς. Ίσως να παρακολουθούσα την οπτικοακουστική μεταφορά τους. Όχι για μένα βέβαια, αλλά για την τέχνη.


 34) ΠΡΩΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 
Seems legit.


Άλλη μια ταινία που μας μιλάει για την υπέρτατη έκφραση μέσω της τέχνης της μουσικής. 

Δεν μιλάμε για μια απλή συναυλία. 

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.







35) ΕΛΕΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ
Τώρα με την οικονομική κρίση, δε θ’ αργήσει η μέρα που θα το ακούσουμε κι αυτό
(και κοινωνικό σχόλιο σε άρθρο για τσόντες. Γιατί εδώ δεν είμαστε ένα οποιοδήποτε μπλογκ)


36) ΠΡΩΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ
Ξέρω, ξέρω… πολλά από αυτά είναι τόσο αποτυχημένα που είναι να απορείς.


37) ΠΡΩΚΤΕΜΟΝ
Ήταν δυνατόν αυτή η αθώα παιδική εκπομπή να ξεφύγει; Αν και αναρωτιέμαι αν έδειχνε τον Πίκατσου και τους υπόλοιπους χαρακτήρες και το τι έκαναν όταν τελείωναν με την εκπομπή… Μάλλον χρειάζομαι βοήθεια από ειδικό.


38) ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΩΚΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ
Μια μικρή ανατριχίλα με πιάνει όταν σκέφτομαι ότι αυτός ο τύπος με τις μεταφράσεις μπορεί να ήταν φαν του ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΥ Τσάκωνα! Θαυμάστε τέχνη (και μιλάω απολύτως σοβαρά!): 




39) ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;
Θα μπορούσε να είναι η περιγραφή του ΣΦΙΚΚΑ.


40) ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΗ
Άλλη μια παροιμία του θυμόσοφου λαού μας σε μια ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή της. Θα μπορούσε να λέγεται πάντως και στον Τύρναβο την περίοδο του καρναβαλιού.


41) Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΥΛΟΣ
Διασκευή στην γνωστή όπερα του Μότσαρτ, όπου έχει δοθεί περισσότερη έμφαση στα φωνητικά και λιγότερη στα όργανα… αν και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, έχω άδικο. Μια χαρά έμφαση δίνουν και στα όργανα.


42) ΛΙΓΟ ΚΑΥΛΙ, ΛΙΓΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ
Αυτά κάθεσαι και σκέφτεσαι το καλοκαίρι… λίγο πριν τα πρώτα ψωλοβρόχια (μου έχει
κολλήσει αυτός ο τίτλος και ψυχαναγκάζομαι τώρα)


43) ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΧΤΥΠΟΚΑΥΛΙ
Το βάζω τιμής ένεκεν, αλλά δεν φτουράει μπροστά στον γνωστό πλέον τίτλο.

44) ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
Ωραία. Μπορεί να βοηθήσει απέναντι στον κίνδυνο του ‘Κώλου που δαγκώνει‘.


45) ΚΑΥΛΩΣ ΤΟΥΣ
Πούτσουνα; Μας έγλειψες.


46) ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΥΛΙΔΟΥ
Παραδεχτείτε το… όλα τα αγοράκια το έχετε σκεφτεί αυτό το λογοπαίγνιο, ε;
 
Καλά, δεν έχετε και άδικο…


47) ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΛΑΚΙΑ
Έχω ένα μυστικό/ κρυμμένο ανάμεσα στα πόδια…


48) ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΜΕ ΠΟΥΛΑΡΕΣ
Μάλλον είναι τα «πουτανάκια με πουλάκια» αφότου μεγάλωσαν.



49) ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ
Ναι… ‘πυροβολικό’.
 


50) ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥΜΙΑ
WTF?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...